Večja od neba

(1 x CD / 2013 / Menart Records)

Večja od neba' prinaša izbrušen pop, v katerega so zamešani različni žanri, ki pesmim dodajajo prepoznaven in zapomljiv naboj. Minutažo si enakovredno delijo tako balade kot tiste bolj živahne, vse pesmi pa odlikujejo Janova izpovedna besedila, ki tokrat pripovedujejo življenjske zgodbe, v katerih se bo lahko prepoznal vsak poslušalec.

Album odpre balada, za katero lahko že danes rečemo, da sodi med njegove najlepše pesmi. 'Ob tebi bom ostal' pripoveduje pretresljivo zgodbo, s katero je Jan napovedal izid albuma in posnel tudi videospot. Nadaljuje s county-rockersko 'Človek brez imena', ki pripoveduje o domu in odtujenosti med ljudmi. 'Ne zapusti me' je balada, ki lepo nadgrajuje zgodbo pesmi 'Ob tebi bom ostal'. 'Čao lepa' je prva v vrsti nekoliko bolj plesnih oz. živahnejših, v kateri se Jan z optimizmom spominja neke pretekle ljubezni, ki še danes tli. 'Pijan od vina' je šansonska pripoved o koncu nekega razmerja. V ozpredju je 'zadimljena' barva Janovega vokala, ki v spomin prikliče občutek tiste prve sproščenosti, ko si po izgubi ljubljene osebe končno zmoreš privoščiti kozarec vina. 'Priznam' – skladba, po kateri je poimenovana tudi Janova dokumentarna filmska pripoved – je zgodba o skritem moškem rivalstvu, odpuščanju in priznanju. 'Poletje' je sproščena rockerska pesem, ki bo na koncertih zagotovo ena tistih, ki bo občinstvo hitro spravila na noge. Že naslov pesmi pove vse. Vroča, živahna, ležerna, rockerska. 'Večja od neba' - naslovna pesem albuma – je reggaejaško optimistična zaljubljenka z refrenom, ki gre v trenutku v uho in bo zagotovo osvojila poslušalce. Album zaključita dve življenjski zgodbi: balada 'Angeli' o nedotakljivi in nedolžni sreči otrok, ter igrah odraslih, ki jih ne bi smele zaznamovati ter živahna 'Zlato' o našem – dostikrat pesimističnem – vsakdanjiku, ter navadnih ljudeh, ki še tako siv dan lahko spremenijo v zlato.

Ker je Jan želel energijo in spontanost koncertnih nastopov ujeti tudi na novem albumu, so vse pesmi v celoti odigrane v živo in posnete na trak, ki ohanja polnost in toplino zvoka. V ospredju je zvok kitare, ki dostikrat zazveni prav po rockersko, v posameznih pesmih tudi nežno countryjaško in lirično zasanjano. V nekatere se boste zaljubili na prvi pogled, druge bodo za pot do vaših src potrebovale nekoliko več časa, ampak, ko vas bodo osvojile, bodo za zmeraj vaše.
Z albumom 'Večja od neba' se Jan Plestenjak še enkrat izkaže kot avtorsko pester in raznolik glasbenik.

Midva skupaj sva ... Večja od neba.

Seznam skladb

1. Ob Tebi Bom Ostal

Ob Tebi Bom Ostal

2. Človek Brez Imena

Človek Brez Imena

3. Ne Zapusti Me

Ne Zapusti Me

4. Čao Lepa

Čao Lepa

5. Pijan Od Vina

Pijan Od Vina

6. Priznam

Priznam

7. Poletje

Poletje

8. Večja Od Neba

Večja Od Neba

9. Angela

Angela

10. Zlato

Zlato

Premiera videospota ‘Prelepa za poraz’

01.02.2016   |   Objavljeno v Aktualno

Jan Plestenjak danes v živo, v koncertni oddaji radioLive!

27.01.2016   |   Objavljeno v Aktualno

Jan Plestenjak - Šempeter pri Gorici

26.01.2016   |   Objavljeno v Koncertih

Jan Plestenjak in Oliver Dragojević - Velenje, Rdeča Dvorana

15.01.2016   |   Objavljeno v Koncertih

Jan Plestenjak - Koper, Disco Planet Tuš

12.01.2016   |   Objavljeno v Koncertih

© 2016, Jan Plestenjak.

Izdelava spletnih strani

izdelava spletnih strani